Diyet

Nasıl hızlı zayıflayabilirim?

Nasıl hızlı zayıflayabilirim?

Bir perhiz günlüğüne başlamak, varolan bazı yeme tavırlarınızın üstesinden gelmeniz için ilk adımdır. Perhiz sırasında yediğiniz zamanları, ruh halinizi, açlık seviyenizi, yediğiniz gıdaları ve ne kadar yediğinizi kaydolmanız gerekir. Bu günlük, size dayanak edebilecek sadece bir cins misaldir. Ne ve nasıl yemeniz gerektiği hakkında daha fazla şey bildikçe, en sonunda meselelerinizin üstesin­den gelmenize takviyeci olmak için tam bilgilerinizi bir araya getirebilirsiniz.

“Zaman,” yediğiniz zaman anlamına kazanç. “Ruh” hali nasıl hissettiğinizdir. Mutlu mu, drama mı, hayal kırıklığına uğramış mı, gerilimli mi yoksa asaplı misiniz? Bu ruh hallerinin hepsi, sizin yeme kararlarınızı etkileyebilir. “Açlık seviyeyi” ne kadar aç olduğunuz anlamına kazanç. Kendinize l’den 5′e kadar değer katın. 1, fiziksel olarak hiç aç olmadığınızı; 5, çok aç olduğunuzu anlatır. “Yenmiş besinler”, seçtiğiniz ve yediğiniz besinlerdir. Net olun. “Ne kadar” başlığı, seçtiğiniz yiye­ceklerin porsiyon ölçüsünü gösterir. Yeniden net olun.

Seçenek yeme tavırlarını inceleyin. Bazı alternatifler ılık bir duş almayı, bir kitap klübüne katılmayı, fitness tarihi tanımlamayı, masaj yaptırmayı, sinemaya gitmeyi ya da saç kestirmeye gitmeyi kapsar.

Misal perhiz günlüğü
1.GÜN ZAMAN RUH HALİ AÇLIK SEVİYEYİ YENMİŞ BESİNLER NE KADAR
2.GÜN ZAMAN RUH HALİ AÇLIK SEVİYEYİ YENMİŞ BESİNLER NE KADAR
3.GÜN ZAMAN RUH HALİ AÇLIK SEVİYEYİ YENMİŞ BESİNLER NE KADAR

Şimdi bazı farklılıklar yapmak için bir tasarı yapalım. Minik farklılıkların büyük neticeler doğurduğunu unutmayın.

Bu hafta uğraşacağım. Bu ay uğraşacağım
Neden ve ne yediğinizi tanımlamak, tüm hayat stilinizde farklılıkları görmek ve muvaffak olmak için ehemmiyetlidir. Tutumlarınız kim olduğunuzu yansıtır. Tavırların değişmesi güçtür. Ancak yalnızca bunların farkında olmak dahi doğru güzergahta atılan ilk ehemmiyetli adım olabilir.
Burada gösterilen misal perhiz günlüğünü kullanarak işe başlayın ya da bu kitapta daha sonra bulacağınız günlüklerden birini en az üç-beş gün kullanın. Perhiz günlüğünüzü araştırın ya da bunun için bir profesyonele müracaat etin. Mesele alanlarınızı ve gün içindeki mesele saatlerinizi tanımlayın. Başlamanız ve moti­ve olmanız için kısa vadeli birkaç gaye tanımlayın. Her bir gün için birini üstlenin. Pozitif neticeler görmeye başladıkça, kendinizle ve ne elde edebildiğinizle alakalı olarak büyük ihtimalle kendinizi daha iyi sezmeye başlayacaksınız. Bunu kendi­niz için yaptığınızı unutmayın. Odaklanın ve motivasyonunuzu gözetin.

Mutlaka Okumalısınız :   Nasıl hızlı zayıflayabilirim?
Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı